Bağlantı Problemleri ve Oyuna Girememek

Merhaba, bu başlığın amacı ekip üyelerimiz tarafından bağlantı veya lag probleminize çözüm getirmek, en azından yardımcı olabilmektir.

Bu konuya değinmeden önce bir şey daha belirtmek istiyorum. Oyunda banlanmamaya çok dikkat etmelisiniz! Ayrıntılı bilgi için banlanma sebepleri adlı konumuzu inceleyebilirsiniz!. :)

Uyarı!

Eğer bağlantı probleminiz varsa telaşa kapılıp hemen bu başlığa yazmayın bazen sizin elinizde olmayan etkenler (sunucunun güncelleme için çevrimdışı olması gibi) de sorun yaratabilir dolayısıyla öncelikle birkaç saat bekleyin ve eğer problem eğer hala devam ediyorsa buraya başvurmaktan çekinmeyin.

Code
• Probleminizi bize bildirirken doldurmanız ve takip etmeniz gereken taslak şudur:
• Internet bağlantınız kablolu mu kablosuz mu?
• Tarayıcıdan mı standalonedan mı bağlanıyorsunuz?
• Bilgisayarınız ne kadar eski?
• Karşılaştığınız problemin nedir?
• Ne kadar süredir bu sorunla karşılaşıyorsunuz?
• Yararlı olacağını düşündüğünüz ekstra bilgi?

Karşılaşabileceğiniz Olası Problemler

- Yüklenme ekranındaki çubuğun dolmaması, donup kalması, (çoğunlukla sunucuya bağlanılamaması sonucu)
- Yüklenme ekranını geçtikten sonra "sunucuyla olan bağlantınız kesildi" yazısı,
- Yükleme ekranını geçersiniz fakat şifre bölümünün altındaki oyuncu sayısını gösteren yazı görünmez, oyuna girerkenden bağlantınız kopar
- Ekran karşınıza hiç çıkmaz (genellikle sunucunun yoğun/meşgul olmasından kaynaklanır)

Her Şeyden Önce Denemeniz Gereken Olası Çözümler

- Önbelleğinizi ve çerezleri temizleyin, en son Flash versiyonuna güncelleştirin.
- Bilgisayarınızın veya routerinizin (yönlendirici) güvenlik duvarının bağlantıyı engellemediğinden emin olun.
- http://downforeveryoneorjustme.com/transformice.com/tr adresinden sunucunun çevrimdışı olup olmadığını kontrol edin. (It's up = sunucu çevrimiçi)
- Lag olmadığından emin olun.
- Etkileyebilecek herhangi bir programı kapatın.

Unutmayın!

Eğer herhangi bir yere herhangi bir şekilde bağlantı kurabiliyorsanız denemeye devam edin, bazen sadece aşırı yoğunluk nedeniyle sunucudan kaynaklanır, eğer yüklenme ekranına gelmeyi başarabilirseniz sayfayı/standaloneu yenilemeye devam edin.

Lag Yardımı

Ne kadar lag olduğunu etkileyen bir sürü faktör vardır, sahip olduğunuz ping size kötü bir bağlantı sağlar dolayısıyla lag olur, eğer pinginizi merak ediyorsanız http://pingtest.net/ adresinden Fransa sunucusunu (TR sunucu Fransa'da) test ederek ne kadar pinge sahip olduğunuzu görebilirsiniz. (Yüksek ping = kötü, düşük ping = iyi)

Kablosuz Bağlantı

Kablosuz bağlantının, bağlantılarınızda az da olsa etkisi vardır, iyi bir kablosuz bağlantı kartına sahip olduğunuzdan emin olun.

Virüsler

Antivirüs programı kullanmak bilgisayarınızı virüslerden koruyacaktır. Birçok bedava antivirüs programı mevcuttur. Sürekli olarak sisteminize bakım yapmak da yararlı olacaktır.

Bilgisayarınızın Yaşı

Çok da önemli gözükmese de bilgisayarınız çok eskiyse donanımı da eskidir yani yeni yazılımlardan, oyunlardan tam performans alamayabilirsiniz demektir. Dolayısıyla bağlantınızı suçlamadan önce bilgisayarınızın yaşını da göz önünde bulundurun.

Performans Derecelendirmesi

Eğer Windows 7 işletim sistemini kullanıyorsanız Oyunlar (Games) klasörüne girin ve sağ alttaki puana bakın, eğer puanınız 4ün altındaysa demek ki bilgisayarınızın performansı düşüktür ve oyunlardan tam verim alamayacaksınız. Puanınızın 6 ve 7 civarında olması iyidir. (En yüksek mümkün puan 7.9dur sanırım)

Lagı etkileyen bir sürü faktör olduğu için çoğu şey eksik olabilir. Zaman geçtikçe geliştireceğiz.

Problemsiz oyunlar dileriz. (: 

~ Yesil Z

2 Yorum:

  1. ben daha geçen gün giriodum şimdi girilmiyor yğklenior 100 olunca donup kalıyor ne olursun yardım edin

    YanıtlaSil
  2. Ben basıyorum oyuna yüklenmiyor yardım edin!!!

    YanıtlaSil